Siirry suoraan sisältöön

Kenenkään odottamatta

  Olen Juha Matias. Työmarkkinatuettu nisäkäs, kuntakokeilun tamperelainen asiakas ja tätä nykyä myös lopullisesti katkeroitunut käsikirjoitusten lähettäjä eli omakustannekirjailija.

  Muutama vuosi sitten otin opintolainan ja valmistuin työttömäksi. Sen jälkeen on minulla ollut valtion sponsoroimana aikaa itkeä, katua ja miettiä, mitä haittaa seuraavaksi tekisin itselleni. Eräänä iltana luin hylättyjen työhakemusten rivien välistä viisaan itämaisen myyrän kerran sanoneen: ”Myös maahan kaivetun riman voi vielä alittaa.” Tästä inspiroituneena, hieman hämmentyneenä sekä mahdollisesti myyräkuumeisena päätin nousta kuopastani kohti uusia pettymyksiä.

  Kenenkään odottamatta, kysymättä tai pyytämättä olenkin tänään 27.05.2022 julkaissut esikoisrunokokoelmani, Sisäpiirivitsin. Nähtäväksi jää, kuinka hyvin se onnistuu hukkumaan massaan ja jäämään unohtuneeksi muistoksi taas yhden taiteilijasielun sirpaleista. Ympäristöystävällisesti kotimaassa painettuna nämä ajoittain riimittelevät sivut kenties myös maatuvat hieman paremmin, mikä nopeuttanee tätä artistisen amnesian prosessia entisestään. E-kirjan kompostointia ei ole testattu.

  Voisin keksiä teennäisen syyn siihen väkinäiseen kysymykseen, miksi tämä kirja syntyi. Rehellisin vastaus kuitenkin on loukkaavan yksinkertainen: olen kirjoittaja, minä kirjoitan. Kymmenisen vuotta sitten erehdyin aikuistumaan ja syntymäpäivälahjaksi sain vähemmän aikaa kirjoittaa. Hitaasti, mutta epävarmasti runomuotoiset rivit kuitenkin matelivat tiensä kokoelmaksi asti. Ikinä en ole kirjoittamaani täysin tyytyväinen, mutta tänään olen ylpeä voidessani jättää jotain jälkeeni.

  Kuin oudossa talonpoikaisteemaisessa pornossa, laitan kaikki munat samaan koriin. Avasin verkkosivuston osoitteessa juhamatias.fi ja siellä sekä blogin että kirjalleni verkkokaupan. Jos haluat tukea ja lukea tällaista suomalaista, vastuullista omakustannekulttuuria, niin teokseni voi nyt siis tilata sieltä itselleen tai arkkiviholliselleen. Blogiin näpyttelen pääasiassa erilaisia huomioita kirjan taipaleesta ja välillä taas kirjoittelen nelikulmaisista neliöistä ympäripyöreästi.

  Tervetuloa katsomaan vierestä Ikaroksen lentoa. Muistakaa aurinkolasit.