Siirry suoraan sisältöön

Pirkanmaan kokoelmissa

    Kiusallinen, mutta puolipakollinen narsismi jatkuu. Tampereen kaupunginkirjasto ei auta asiaa, mutta on kyllä auttanut muutoin kuin myös muitakin. Lämmin kiitos!

    Sain kuulla pääkirjasto Metson valoissa piileskelevästä avoimesta salaisuudesta eli Pirkanmaa-kokoelmasta, kun muutama kuukausi sitten lähestyin paikallisia kirjastoja. Olin hiljattain julkaissut esikoisrunokokoelmani ja yritin raivata sen tietä erilaisiin hyllyihin ympäri tätä maata. En vielä tiennyt Tampereen kaupunginkirjastolla olevan ns. kelluva, yhteinen kokoelma kaikkien sen kirjastojen välillä. Näin ollen lähetin anelusähköpostia kaikille näistä kirjastoista. Annoin siis niistä jokaiselle mahdollisuuden tuhlata aikaansa vastatakseen samalle idiootille se samainen asia: kirjastoilla on yhteinen kokoelma ja sen takana yhteinen hankintapalvelu.

    Sähköpostikaaoksen keskellä tieto kirjastani kuitenkin välittyi eteenpäin. Sumun ja savun keskeltä sainkin pian myös tietää teokseni päätyvän osaksi jo mainittua Pirkanmaa-kokoelmaa, joka keskittyy paikallisten kirjailijoiden julkaisuihin. Tällä omakustanteisella kulttuurimatkallani ei ole ollut liikoja positiivisia yllätyksiä, mutta tämä oli niistä yksi. Meni kuitenkin täysin ymmärrettävästi hetki, että kirja saatiin prosessoitua hyllyyn asti. Tänään sitten löysin tutun, vastenmielisen naaman kurkistavan kirjakavereidensa keskeltä. Sisäpiirivitsi (2022) on nyt kaikkien luettavissa Tampereen pääkirjastossa.

    Vielä vähän rehellisemmin ja jonkin verran tunteellisemmin on mainittava sen myös olleen yllätys, että kirjani jakaa saman hyllyrivin Yrjö Jylhän teosten kanssa. Hän oli sotiemme veteraani ja runoilija, jonka kynänjälkeä niin monet varusmiehet ja reserviläiset tietävät kenties aina tätä nimeä kuitenkaan tunnistamatta. Kiitos on hänen aseveljinensä, että saan tänä päivänä kirjoittaa suomeksi, vieläpä näinkin vapaasti. En ansaitse olla samassa hyllyssä. Rauha hänen muistolleen; toivottavasti kohtalo ei siltikään tuo enempää yhtäläisyyksiä meidän kahden välille.